fredag, januari 09, 2009

42. The L.O.X. – We are the streets (2000)

När The L.O.X. äntligen fick uppleva befrielsen av att få ta av sig the Bad Boy shiny suits och istället signa med Ruff Ryders, fick det till följd att dem presterade en klassiker av bara farten. Men även om The L.O.X. var glada att få lämna Bad Boy, skrattade Puffy hela vägen till banken ändå eftersom kontrakten var så löjligt missgynnande för L.O.X. att Diddy degade in på deras publishing i flera år efter deras departure från bolaget. Och Puffy får sig några ordentliga slängar av sleven på skivan. Förresten, vad vore egentligen Bad Boy utan Biggie, the artist formerly known as Ma$e och Hitmens produktioner under 90-talet? Absolut nada. Puffy som skivbolagsboss är extremt överskattad. Så sjukt mycket wasted potential för att Puffy själv skulle kunna stå i centrum. Var är Craig Mack, Shyne, Black Rob, Total, Faith Evans, 112, Carl Thomas, med flera idag? Inte making hit records för Bad Boy i alla fall.

Tillbaka till ämnet. På den här tiden stod Ruff Ryders på toppen. Anfört av DMX framgångar, Eves dominans som top female MC in the game, och Swizz Beatz revolutionerande beats var Double-R the team to join. Och rekryteringen av The L.O.X. var en omedelbar hit. Aldrig har Kiss, Sheek och Styles låtit bättre. Det gör ont i mikrofonerna när Yonkers-trion spits venom. Men det som kommer ut i högtalarna är på sina håll rena rama motgiftet.

Skulle egentligen spela Recognize, som är en av DJ Premiers fem tyngsta produktioner, men YouTube har blivit så sjukt mycket sämre efter alla rättighetsproblem så den låten finns inte längre på sajten.

Lyssna på: Fuck You

2 kommentarer:

Anonym sa...

Säga vad man vill om Puff men grym producent var han definitivt på den tiden. Sen så vet man ju inte hur mycket han bidrog till att skapa alla hits från 90-talet han hade ju Stevie J o resten av The Hitmen... so who knows? Men jag tror att han bidrog med mycket..

Johnny Bragd sa...

Jo sant. Kanske var jag för hård mot Puff. Det han bidrog med på 90-talet var enastående. Men det känns som han slängt bort vad som kunde varit ett potentiellt dream team i utbyte mot att han själv skulle vara stjärnan..