torsdag, januari 22, 2009

29. Mase – Harlem world (1997)

"I was 'Murda', P Diddy made me pretty, did it for the money, now can u get wit me?"

Mase stod för allting som Bad Boy symboliserade i slutet av 90-talet; ingen bar upp the shiny suit med sån självklar stjärnglans som Kanye Wests favoritrappare, Mason Betha aka the artist formerly known as Murda Mase aka the artist formerly known as Ma$e aka Pastor Mason Betha. Sett till hela Mase karriär går det inte annat än att konstatera hur inkonsekvent han har varit i sin image. Från gangsta till popartist till pastor till popartist igen till G-unit gangsta tillbaka till pastor. Men det var som den leende playboyen med de stora smilgroparna och den långsamt sluddrande rappen som Mase var i sitt esse.

Harlem World hade en lång rad dance hits som Feel so good, What you want och Love u so. Men även hårda låtar som Niggaz wanna act, 24 hours to live och Wanna hurt Mase?

Som gästartist var Mase alltid nöten. Se till exempel 112's Only you remix, Puffys Been around the world remix och Total's If you want me. Mase må ha antagit flera olika skepnader genom sitt offentliga liv. Men jag väljer att minnas Mase från tiden på slutet av 90-talet då han dominerade hip-hop som Bad Boys egen boy toy. Och behöver jag bli påmind om varför är det bara att sätta på Harlem World.

Lyssna på: Feel so good


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag diggar verkligen Mase från den tiden. Bortsett från Only You Remix så är den fetaste låt med honom Get Ready.. Blackstreet på refrängen och Shalamar samplingen är definitivt "on the money"