onsdag, januari 28, 2009

23. Puff Daddy and the Family – No way out (1997)

På plats Michael Jordan (numera Lebron James) hittar vi Puff Daddy and the Family, med betoning på the Family. För det här är hela Bad Boys skiva, fast med Puffys namn på omslaget.

Bad Boys stjärnproducenter The Hitmen var under mitten till sena 90-talet helt oslagbara. Stevie J, Nashiem Myrick, D-dot, Amen-ra, Carlos Broady och inte minst Puffy själv producerade så många hits tillsammans att man närmast kan likna det vid hip-hopens Tamla/Motown. Och på No way out är varje spår producerat till perfektion.

Puffys ghost writers ska också ha enormt stor cred, för enbart beats räcker inte för att kunna prestera en klassiker. Och med Puffy på micken, som uppenbarligen inte kan skriva sina egna texter och dessutom saknar talang för att rappa, ska det mycket till för att inte låtarna ska förstöras. Men Puffy ska också ha cred för att han inser sina begränsningar, han frontade aldrig som att det faktiskt var han som skrivit sina raps och han hade vett nog att låta andra, mer kompetenta, rappare skina på i stort sett samtliga spår. Resultatet blir en all-star compilation som från första till sista spåret bevisade att Bad Boy var oslagbara under slutet på 90-talet.

Lyssna på: Victory


1 kommentar:

Anonym sa...

Ännu ett bra låtval! Synd bara att videons ljudeffekter sabbar lite av låten...