måndag, juni 15, 2009

Kobe I take it all back

Jag har ju kritiserat Kobe en hel del på sistone. Men credit måste ges där credit förtjänas och faktum är att L.A. till slut vann med utklassningssiffror 4-1 och Bryant är lagets stjärna. Game 2 och Game 4 blev avgörande för Orlando, men vinner man med 4-1 finns det ingen som helst tvekan om vilket lag som är bäst, då är inga enskilda moment eller nästan-vinster det som gör skillnaden. Det här var ingen Hakeem Olajuwon-block på John Starks om man säger så.

Jag trodde på Orlando men van Gundys beslut att knuffa in återvändande Jameer Nelson i 20+ minutes rotation var förödande. De spelare som tagit laget till finalen förtjänar också att spela finalen och Rafer Alston förtjänade 100%-igt förtroende och hade uppenbarligen inte mental styrka nog att bita ihop. Detta borde SVG ha förstått och att Jeff van Gundy inte sa ett enda negativt ord om brorsans coachning är lite av ett hån mot sportkommenterande. Turkoglu (Orlandos bästa spelare i finalen) Lewis (mega-choke senaste 2 matcherna) och Pietrus (fortfarande för mycket under construction) är alla grymma spelare men är inte att räkna med varje match samtidigt som Dwight Howard blev helt neutraliserad av Lakers på offensiv planhalva. Hade Lakers utnyttjat Pau Gasol (helt otrolig i finalerna trots alldeles för få shot attempts and touches) på ett bättre sätt hade det här kunnat bli en sweep, lyckas Lakers maximera Gasol nästa år kan de mycket väl repeat. Frågan är om de behåller Odom eller Ariza?

Hatten av också till Phil Jackson som med sina 10 ringar som head coach har flest titlar i historien.

Tack för ännu en grym säsong NBA, vi ses i november!

4 kommentarer:

Gastro sa...

Don't take it back.

Allt snack om Kobe > Jordan och Lebron stämmer inte. Jordan mötte mycket bättre lag och var helt outstanding (Jazz, Suns, Sonics) och Lebron har ingen back-up överhuvudtaget. För mig, är detta en vinst för Gasol, Fisher och Odom (Ariza sista 2). De såg till att Lakers vann, Kobe var aldrig en avgörande faktor. Aldrig.

Mest synd om Johnson som var stabil under slutspelet och fick 0 minuter i finalen. Och jag gläds faktiskt åt Odom, läste om honom på Wikipedia. Damn vilken tuff uppväxt och liv han har haft och vinsten är verkligen en dream come true för honom, han är stark.

Vi kommer med stor sannolikhet förlora Hedo, Pistons drar i honom. Hoppas att Gortat stannar däremot. Ariza eller Odom, det är frågan för The Lakers. Odom i Magic hade varit en perfekt ersättare till Hedo, Odom skulle passa i laget OM han är konstant i sitt spel och spelar som han har gjort på sistone. Barkley sa att Jackson slutar? Vad händer med Iverson?

Pallar inte spekulera mer, how my ass taste?

Johnny Bragd sa...

Ingen kan compare med Jordan, det tar jag inte tillbaka någonsin. Jag syftade mest på att jag tar tillbaka att jag varit lite väl hård mot Kobe. Han är såklart helt grym - men i ett historiskt perspektiv är en grymt överskattad.

Glöm heller inte att Jordans tuffaste matcher gick han ofta i Eastern conference redan innan finalerna. Detroit i de tidiga åren. Knicks under merpartern av åren. Shaqs Orlando på mitten av 90-talet. Och Indiana på slutet. Det var inte direkt några överskattade Nuggets eller skadade Rockets á la 2009 om man säger så.

Trevor Ariza är ett intressant exempel att titta på (som ger mig huvudvärk). Larry Brown övertalade Isiah att trada honom och ett expiring Penny-kontrakt mot Steve Francis. Tack för den LB! Orlando byter sen bort Ariza till L.A. där han kommer tillbaka och gör skillnaden i finalen mot just Orlando. Lägg till alla de miljoner för mycket som the Magic la på Rashard Lewis (utan konkurrens btw) och Orlandos GM kan bara få underkänt om det inte vore för att de vann draften för några år sen. Pga Lewis lön har de väl inte råd att behålla Turkoglu nu. Tråkigt eftersom det kändes som Orlando verkligen hade en fantastisk bas här. Gortat har ryktats vara på väg att signa med Knicks, osäker på vad jag tycker om det.

Lamar Odom håller jag med om, jag unnar honom all framgång i världen. Hade gärna sett honom signa med Knicks i sommar (om det inte stör Lebron-planen).

Sinnessjukt är att Marbury ser ut att få jobb i höst men att det finns en tvekan kring Allen Iverson. Phil Jackson slutar nog, mannen ser ju att vara i fysisk plåga varje match.

Gastro sa...

Lätt att vara efterklok, speciellt när det gäller draft picks och de som kräver lite år innan de blir grymma spelare. Idag hade jag valt Ariza 10 ggr av 10, men Evans för Magic hade en helt ok säsong och bytet var ok i mina ögon.

Lewis får mycket cash, men han är en bra spelare som kan avgöra på egen hand. Hans tid i Seattle (R.I.P.) och Magic nu på sistone bevisar det, snittat kring 20p varje säsong under ett bra tag.

Jag hoppas att Lebron hamnar i Knicks, jag gör verkligen det. Knicks har inte haft en riktig profil/megastjärna på länge, Lebrons tid är nu och dessutom är Knicks ett omtyckt lag av majoriteten precis som Rangers och Yankees. Ditt inlägg om den frågan var bra som fan, hoppas Hova lyckas övertala Lebron.

Vad tror du priset blir om en trade blir av? Harrington + Chandler + nån till? Knicks måste bygga om hela laget (igen!) känns det som om ni ska ha en chans.

Johnny Bragd sa...

Gött att höra att du hoppas på Lebron för Knicks!! Vi behöver all hjälp vi kan få. Men vi lär inte få det av Hova bara, han hoppas nog på sitt eget Nets, tack och lov blir inte Brooklyn Nets realitet innan 2010 så det bör inte vara ett hot...

Ariza som du säger var jävligt svår att förutsäga, det var mest bara ironiskt att kom tillbaka för att spöka mot sitt gamla lag.

Håller också med om Lewis - han är en fantastisk spelare. Men ett maxkontrakt, speciellt när det inte fanns andra lag som krigade om samma summor, det är still overpaying imo.

Att trada till sig Lebron innan 2010 är omöjligt för Knicks, då får vi byta hela laget och inte ens då går det... men kanske en sign-and-trade sommaren 2010 om Cavs inser att loppet är kört - som du säger med David Lee, Wilson Chandler, expiring contracts och några draft picks. Men det vill nog inte Lebron för då kommer han till ett lag utan bra spelare, så det är inte heller doable. Jag minns när Kobe krävde en trade från LA för ett par år sedan men hoppade av dealen (han hade ju en trade clause med vetorätt) i allra sista sekund eftersom Chicago var tvungna att trada bort för många stjärnor och det skulle innebära att Bulls skulle vara för dåliga. Kobe är nog ganska glad att den traden inte blev av idag...