måndag, september 07, 2009

Newport tastes fresher...

... tastes better too.

Lillebrushan kom nyligen hem från NYC med ett tröstpris till mig som fått vara hemma i Sverige, ett paket Newports. Han konstaterade samtidigt att Newports logga ser exakt likadan ut som Nikes "swoosh", fast upp-och-ned.

Jag googlade det och hittade den här reklamen:



Underbart icke-PK reklamfilm. "Newport tastes fresher" =) ... Inga varningsskyltar här inte. Fresh och cigarett känns väl lite som att klassa Mickey Dees som fat free?

Anywhoo, Newport är från 1957 och Nike är från 1972 så det är väl inga tveksamheter om vem som rippat vem?

Newport Air Max?

Nike Retro Nicotine?

Kicks and ciggs.

Sidenote, Newports röker man bara då och då som en tribute till Tupac som alltid rökte ports. Googla Tupac och Newport och du hittar minst 3 låtar med Newport referens. T ex feta Shorty wanna be a thug, och Until the end of time (1:47):



Ser också på Wikipedia att en studie kommit fram till att varannan cigg (49,5%) som köps av afroamerikaner är Newports. Får man gissa att de också röker ports som en tribute till Tupac? Jag räknar med det.

6 kommentarer:

Elias sa...

Skoj inlägg. Massa rolig info.

Johnny Bragd sa...

Fanks.

Anonym sa...

"Sex his sister, had her mumble like a mexican. His next of kin, no remorse it was meant to happen..."

Fan vad jag älskar honom!!

Johnny Bragd sa...

"...besides rapping only thing i did good was scrapping..."

tupacs lyrics är ofta underskattade imo. de var inte alltid en brain teaser, inte heller med absolut säkrast flow. men det var alltid mycket känslor och han vågade gå utanför konventionen av att vara "korrekt" i utförandet. han rappade om det han kände för, inte nödvändigtvis de ord som bäst länkas samman på ett rap-teoretiskt rätt sätt. jag tycker att kanye west förklarar det riktigt bra i en intervju på wake up show, där förklarar han hur han ansträngt sig för att bli MINDRE rap-korrekt, alltså inte lika line by line driven, och fokusera mer på känslan, som tupac med andra ord. en f.ö. bra intervju all around i massa delar.

check it out. om tupac från 6:00 minuter o framåt

http://www.youtube.com/watch?v=NYmeJLw5mW8

Anonym sa...

Såg hela klippet med kanye nyss, riktigt grymt verkligen

Johnny Bragd sa...

Mm jag fick ett helt annat perspektiv på Kanye i den intervjun. He makes a lot of sense faktiskt.