lördag, maj 30, 2009

To win or not to win

That is the question.

Inatt är det Game 6 i Eastern Conference Finals mellan Cleveland Cavaliers och Orlando Magic. Orlando leder med 3-2 och kan avgöra på hemmaplan. Lakers är redan i final och David Stern sitter och ber till gud att Cavs går till final så att drömfinalen mellan Kobe och Lebron blir verklighet och TV-siffrorna skjuter i taket. Men inte jag.

66 vinster i grundserien, priset som ligans MVP och ett seriesnitt på över 40 poäng 8 returer och 8 assist mot Orlando. Om Cavs inte räcker till TROTS Lebrons monstersäsong har jag väldigt svårt att se att Lebron re-signar med Cavs under sommaren - och därmed lever hoppet för alla Knicks fans.

Hetaste frågan de senaste veckorna i New York Knicks/Lebron James-sagan har varit om det är större eller mindre chans att Lebron lämnar Cleveland 2010 om han vunnit en titel åt staden innan han blir free agent. Marc Berman på New York Post har beordrat sina läsare att hålla tummarna för att Cavs ska åka ut - annars kan vi alla glömma Lebron 2010. Frank Isola på NY Daily News har å andra sidan sagt åt oss alla att be till gud att Lebron vinner i år, för det finns inte en chans i helvetet att Ohio-sonen skulle kunna svika sitt lag på det sättet och baila sitt "hemmalag" innan de depraverade Cleveland-fansen fått en titel.

Cleveland - en av USA:s Rust Belt Cities

Bakgrunden till Isolas resonemang är att staden Cleveland (som av allt att döma verkar vara en extremt deprimerande industristad) har inte upplevt en titel sedan 1964 eller något sådant. Och invånarna har djupa sår efter alla nästan-år och hemmalagen är mer berömda för sina misslyckanden än sina framgångar.

Leaving Das Cleveland

En typisk Cleveland-kändis: Craig Ehlo


Att inneha världens bästa basketspelare och sedan förlora honom vore som grädde på stadens hopplösa pulvermos. Men det faktum att två NYC-journalister gör två så diametralt olika analyser av situationen säger det mesta om det här, ingen har någon egentlig aning och allting är bara spekulation, förhoppningar (Knicks) och rädsla (Cavs).

Personligen tror jag att chanserna att Lebron ökar om han INTE vinner en titel med Cleveland. Varför skulle han vilja lämna ett lag som bevisligen vinner titlar? Det är så man når Jordan-status. Ska man förlita sig på att en LBJ mitt i glädjeruset av att ha vunnit en titel ska lämna ett mästarlag för att ta en risk med ett helt nytt lag? Det känns inte som en stabil plan om du är Knicks. Om Cleveland däremot inte vinner, logiskt sett så ökar då chansen att han kommer se sig om. Och då står en ny-signad Amaré Stoudemire, en sharpshooting Danilo, en stabil off-the-bench Wilson Chandler, en microwave Nate-Rob och en sophomore Stephen Curry och väntar på honom.

I mina drömmar...

2 kommentarer:

Gastro sa...

Äntligen blev vi EC Champions! Jag är jävligt stolt över Magic, vi har slagit ut de regerande mästarna och det bästa laget under grundspelet med 09' MVP och Coach of the year. Ok ok, Garnett var skadad, men fortfarande imponerande.

Turkoglu är fortfarande en gåta, han missar sjukt många skott just nu, speciellt på hemmaplan. Albert/Seger säger tydligen att det beror på att han inte får sova tillräckligt hemma pga. hans bebis, han verkar ha en jävligt rolig fru som tvingar honom att ta hand på deras barn natten innan en Conference-final.

Pietrus, damn. Växt under hela serien. Verkar som det blir Pietrus eller Lewis vs. Ariza som blir avgörande i finalen. Och Howards fouls förstås. Vet inte om Lakers har övertygat speciellt, de är i finalen pga. Denver sög som fan. Problem med Rockets och det är värt att tillägga att Magic har en bättre center än Rockets, bättre FG-% och bättre 3-Pt-%.

Johnny Bragd sa...

Orlando hade 2-0 mot LA i grundserien (visserligen med Jameer, men ändå) och har slagit ut ligans bästa lag i Cleveland - jag skakar bara på huvudet när jag läser att Orlando är en underdog i finalen.

Det som kan tala för LA är:

1) Ingen har slagit dem i playoffs när de har varit på topp. Om de håller uppe en högra intensitet genom hela finalserien får Magic STORA problem. Detta är å andra sidan något som talar för Orlando på sätt och vis, att LA varit så ojämna.
2) Jämfört med Cleveland som har en frontline med gamla kroppar (Big Z och Joe Smith) och folk som inte räcker till på den här nivån (Varejao) så har LA flera storväxta spelare som kommer ge Magic helt andra problem, Gasol, Odom och Bynum. Defensivt så kommer det bli problem för Turkoglu, Pietrus och Lewis som knappast kommer kunna skjuta uncontested jumpers over the place - med större guards and forwards. Ariza som du nämner blir key.

Med allt det sagt tror och hoppas jag på Orlando i finalen. Hoppas Ewing äntligen får en titel.