måndag, oktober 24, 2005

Mike Tyson's Punch Out!!

Följer du mina instruktioner nedan, och laddar ned tv-spelsemulatorn, ska du se till att ladda ned några bra spel. Min första rekommendation är Punch Out, världens grymmaste boxningsspel någonsin. Mike Tyson's Punch Out!! släpptes 1987 till NES och blev en omedelbar succé. Spelet är en underdog-story i stil med Rocky fast med mera humoristiska inslag. En sak som gör spelet så bra, och speciellt idag när alla spel är så pinsamt enkla att klara, är att spelet faktiskt är riktigt svårt första gången man spelar det (kanske ett av de svåraste spelen nånsin? om inte: säg några som är svårare...) Med den pyttelilla Little Mac i huvudrollen är varje motsåndare fysiskt överlägsen och behöver bara få in ett par träffar för att knocka en till golvet. Dessutom är de flesta motståndarna omöjliga att vinna mot på poäng (oavsett hur många gånger de knockats), eftersom domare Mario är totalt korrupt och köpt av motståndarna. Man måste i princip knocka varje motståndare tre gånger i en och samma rond, och vinna på TKO, för att slå motståndarna. Dessutom återkommer några av boxarna man slagit, som nya och förbättrade versioner av sig själva senare i spelet.

Just motståndarna är vad som gör spelet riktigt coolt, eller vad sägs om; Glass Joe, Piston Honda, Bald Bull, Soda Popinski, Mr. Sandman, Don Flamenco, King Hippo, Von Kaiser, Great Tiger, Super Macho Man och så förstås Mike Tyson. Alla motståndare har olika fightstil och personlighet, och för att besegra dom måste man hitta deras svagheter...

King Hippo
(en annan fördel med Nestopia: man kan ta 'screenshots' som denna nedan)

Hur får man King Hippo att tappa brallorna?

Don Flamenco

Här har jag lyckats vinna över Don Flamenco Version 2.1 för första gången. Mot Don finns inga genvägar, man måste gneta ut det bara. Notera tiden: tredje och sista ronden, 2:59. Matchens sista sekund. Puh!

Lite av en personlig favorit är Soda Popinski från (forna) Sovjetunionen. I arkadversionen hette han faktiskt Vodka Drunkenski, men Nintendo fegade ur eftersom namnet var lite väl stötande för världens alla ryssar. Men alkispersonligheten lät de vara intakt, vilket speglas av att han halsar "soda pop" mellan ronderna och att hans trash talk låter så här:

Andra exempel på Soda Popinskis trash talk:
"Would you like some punch to drink?"
"After you lose, we'll drink to your health!"
"I drink to prepare for a fight. Tonight I am very prepared!"
"I can't drive, so I'm gonna walk all over you!"

Spelet är en riktig klassiker helt enkelt, ladda ned snarast!

Inga kommentarer: