torsdag, oktober 27, 2005

Jay-z: I declare war concert

För er som ej är insatta i hip-hop och beef, ni kan sluta läsa här och nu...
För nu är det dags för förhoppningsvis den största rap beefen sedan Nas vs. Jay-z, eller åtminstone 50 cent vs. Ja Rule... Ikväll är det nämligen dags för Jay-z's utlovade "I declare war"-konsert. För en dryg månad sen utlovade Jay-z att han skulle besvara alla subliminala dissar som kastats i hans riktning och starta beef med alla rappare han har problem med. Men han nämnde förstås inte vilka han skulle dissa, för att hypa upp showen ännu mer. Och som det har spekulerats, internet har kokat av rykten. De flesta tror att han kommer attackera någon eller flera av följande...
Dipset. Alla forum på nätet verkar vara övertygade om att åtminstone Jim Jones är ett givet mål (varför är jag inte säker på, men Jim Jones är ju en big mouth så han kan ha sagt vadsomhelst i princip...) Cam'ron har ju sidat med Jay's ex-partner Dame Dash, så det finns lite biff där kanske... Cam'ron har vidare sagt att om Jay attackerar honom ska han "end his career". Men sedan Cam blev skjuten, verkar kanske inte detta alternativ lika troligt längre? Vad som gör det hela mer komplicerat är att Dipsets Juelz Santana är en artist på Def Jam, där Jay-z är president, så det finns en intressekonflikt... hursomhelst, går Jay-z enbart på Dipset är hans "I declare war"-snack all hype and no action enligt mig... därför hoppas jag mer på följande kandidater...
The Game. The Game har vid flera tillfällen dissat Jay-z på konserter i Europa, och sedan låtsats som ingenting när han kommit tillbaka till USA. Dessutom har Game biff med Memphis Bleek, Jay-z's sidekick. Ett tag rapporterades det till och med att Jay-z hade ett videoband föreställande The Game strippandes på en Gay Bar - och att denna video skulle spelas upp på storbildsskärmen på konserten. Enligt vissa rykten ska Game ha vädjat till Jay, gått ner på knä och kysst hans fötter, för att slippa förnedringen... internet-rykten :) Hursomhelst har ryktet svalnat.
50 cent & G-unit. 50 cent är ett uppenbart alternativ eftersom han är rap's # 1 sedan Jay pensionerade sig själv... 50 snackar ju dessutom så mycket skit så han har ju biff med i princip halva rap-världen... Och G-unit har ju tagit över totalt och är således ett hot mot Jay's Def Jam - så ett tänkbart scenario är en fullskalig Def Jam vs. G-unit biff. 50 har vidare signat Mobb Deep, som ju Jay hade beef med förut... dessutom har 50 signat M.O.P. & eventuellt Beanie Sigel, som båda har tillhört Jay-z's Roc-a-fella... vidare har Nas, som ju har biff med 50, funderat på att skriva på för Def Jam, och vissa tror att Jay och Nas ska upp på scen tillsammans och vädra ut 50. Detta scenario är det helt klart mest intressanta, och det jag hoppas på. Hip-hop skulle bli rena rama WWE. Underbart!
Hängde ni med?? Inte jag heller knappt, men det här är hip-hop när det är som bäst! Och då har jag inte tagit upp hälften av alla rykten och troliga scenarion... (Och för er som inte fattat ett ord av vad jag skrev och tycker att allt verkar helkorkat allting: ni vet inte vad ni går miste om! För en bra beef har allting; underhållning, grym musik, love & hate, humor och spänning.)
Kommer snart med rapport om vad som hände på konserten...

Inga kommentarer: