torsdag, oktober 20, 2005

Ken Lennaárd lever la Dolce Vita

Tittar på TV ikväll (som vanligt alltså) - och vad ser jag? Ken Lennaárd på Dolce Vita! Om man någonsin hade respekt för Ken innan, så är den nere på noll nu. Dolce vita är programmet där vi som tittare guidas genom "det ljuva livet" under ledning av Emma Andersson. "Det ljuva livet" har, i programmet, fått skildras av alltifrån en Las Vegas-strippa till din typiska backslick-brat som visar upp sina dyra bil (i själva verket en hyrbil). Emma gräver med andra ord riktigt djupt för att hitta vad vi ska luras till att tro är "lyxiga och lyckade människor". Men i själva verket är det hela tiden en hårfin balansgång mellan lyx och misär, high rollers och eurotrash. Men att programledaren tycker att det är lyx, det får vi höra hela tiden...
"Living la dolce vita"
.
Och ikväll skulle alltså Ken Lennaárd agera representant för "la Dolce Vita", i ett inslag som klämts in mellan ett reportage om framgångssagan som är Dominika Peczynski, och ett annat reportage om Jens of Sweden och hans "lyxvilla" i Västerås. Tanken var att Ken Lennaárd skulle visa hur en riktig pokermiljonär (yeah right!) lever. I ett ord var det: patetiskt. Först guidade han Emma genom en saluhall, där han bland annat lärde henne hur riktig choklad smakar. Sedan bjöd han hem Emma till sin lilafärgade heltäckningsmatta-lägenhet för att bjuda på lyxiga godsaker och fint vin. Där berättade han bland annat att när man köper vin då "går man på smak och kvalitet, inte på pris". Emma verkade dock inte bry sig det minsta, utan vräkte i sig allt på en gång (hon har inte mycket klass den bruden alltså... vilket för övrigt bidrar till att göra programmet så underbart komiskt). När det sedan var dags att ta farväl, utbringade Ken en skål och tackade Emma för att ha bidragit till "den visuella upplevelsen". Ja ni förstår, det hela var så pinsamt att man inte trodde det var sant. Sammanfattningsvis: ännu ett klockrent avsnitt av Dolce Vita.
.
Ps. Senare på kvällen kollar jag på BET24 Nordic Poker King. Och vem sitter vid bordet om inte den danske skådespelaren Tomas Bo Larsen (han som spelade aggo-brodern i Festen). Han sportade en Von Dutch-keps och såg så där skönt danskt alkad ut... Vem spelar inte poker nuförtiden?

Inga kommentarer: