lördag, november 29, 2008

Survivor Series

WWE har ju många olika format på sina galor; single matches, tag teams, royal rumble, ladder matches, lumberjack matches med mera. Survivor Series är helt klart ett av de bättre formaten. Så det var med viss förväntan som jag kollade på galan. Och jag måste säga att den levererade.

Team Shawn Michaels vs Team JBL

Alltid grymt att se Morrison. Han överglänser konstant alla andra. Snart måste han bli permanent på Raw. Jag skulle vilja se honom se honom som en über-arrogant ICL-champ i ett par år framöver - som tanken är med The Gold Standard fast till skillnad bra på riktigt. Sen skulle jag vilja se honom move on som World Heavyweight Champ efter några år av hårt arbete.


Tillbaka till matchen, det blev spektakulär wrestling och en spännande upplösning, troligtvis en feelgood match för alla babyface supporters.

Team Raw Divas vs Team Smackdown Divas

Två ord: Beth Phoenix!

Undertaker vs Big Show

Det var på Survivor Series allt började för Undertaker för nästan två decennier sedan. Det blev en stark finish på en i mitt tycke allt för utdragen fejd. Let's move on.

Team Batista vs Team Orton

Det här var Randy Ortons match. En grymt utförd strategi och ett förstklassigt heel-byggande av karaktären när han överlistar Batista på slutet. Brains beats brawns på den högsta nivån, det vet alla som följer wrestling.


Nästföljande Raw visade att fejden mellan Cena och Jericho kommer att leva vidare. Det betyder att Batista mot Orton kommer att kulminera på nästa Wrestlemania. Kommer bli en klassiker!

The Game vs Kozlov (vs Edge)

Wrestling när det är som mest bisarrt. Jeff Hardy som skulle varit med i en triple threat match upphittades avsvimmad på sitt hotell under helgen - och han skrevs ut från sjukhuset bara några timmar innan galan. Man visste inte om det var en del av the storyline eller inte, något som gav dålig eftersmak eftersom Hardy haft extrema personliga problem på riktigt utanför ringen.


Allting svävade i osäkerhet men till sist annonserades det att det skulle bli en rakt upp och ned singles match mellan HHH och Kozlov. Matchen blev direkt usel och publiken omvartannat buade och ropade Hardys namn. Men så kom ännu en twist. När Kozlov och The Game båda låg utslagna presenterade GM Vicky Guerrero att Edge skulle göra comeback i matchen.


Edge utnyttjade situationen och lyckades - trots, eller snarare tack vare, Jeff Hardys vilda inrusande i ringen - vinna matchen. Bra på så sätt att WWE alltid lyckas överraska. Bra för att Smackdown behöver en ny riktning och en ny champ. Men dåligt på så sätt att Jeff Hardy karaktären blir mer och mer bisarr på ett otäckt sätt eftersom den i realtid för tankarna till alla tragiska wrestlingöden.

Chris Jericho vs John Cena

Detta skulle bli Cenas stora comeback i sin hemstad Boston. Och så blev det såtillvida att han vann matchen och blev champ. Men det var tydligt att Cena inte ens kan få en helhjärtad respons på hemmaplan. WWE försöker göra honom till långt mycket mer populär än vad han faktiskt är.


På nästföljande Raw dagen efter kunde man lyckligtvis se att Jericho kommer att få en rematch på Armaggedon strax innan jul. Blir dock lite orolig att Jericho kommer att turn face och Cena turn heel. Hemska tanke. Låt oss hoppas att Cena långsamt degraderas till USA champ och att Y2J snart kommer att återta tronen.

All in all, en bra gala, och det sattes nya riktningar och storylines som jag tror kommer leda fram till ett bra Wrestlemania nästa år.

Betyg: 7,5/10

Inga kommentarer: