måndag, november 10, 2008

Redman

Ta valfri låt. Kasta in valfri (idag levande) rappare för att hotta upp låten. Vem tar du? Själv väljer jag nog Redman. Rätt upp och ned är han kanske grymmast av alla.

Tyvärr har han inte gjort så många helgjutna album, hans lägstanivå är inte direkt den högsta. Men det har ju också att göra med att han inte alltid fått de fetaste produktionerna heller. Slöseri av Def Jam om du frågar mig. Givetvis är Redmans ständige producent Erick Sermon helt grym, men för varje album vore det kanske bättre att ta hans 4-5 bästa låtar för tillfället och kasta in lite Dre, Timbaland osv för att hålla kvaliteten rätt igenom.

Här är några av mina favoriter:


Funkorama


Da da dahhh

En annan sköning var Redman på Cribs. Inga inhyrda bilar och fake-stylade hus här inte. Om någon har en länk till det avsnittet vore det grymt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar Redman som fan.. Och bästa med honom är att man många gånger inte ens vet vad det är han pratar om.. såå jäävla fett och höööööög!

Johnny Bragd sa...

Absolut! Plus att även om Redman alltid känts utflippad så har han aldrig känts tillkonstlad eller fake. Många rappare känns som att de går in i en roll, klassiska studio gangstas, men Redman har alltid gjort något unikt..