torsdag, november 17, 2005

The L.O.X. vs Puffy

Jag berättade ju om att The L.O.X. och Puffy hade slutit fred på Jay-z's konsert. Nu vet vi hur mycket det betydde... för The L.O.X. var på Hot 97 igår och snackade med Angie Martinez och snackade en jäkla massa skit. Det hela var ganska sjukt egentligen, gå in och downloada intervjun här. (Är det några problem med nedladdningen, skriv en kommentar, så ska jag försöka fixa en ny...)
.
Bakgrunden till biffen är att Puffy äger The L.O.X.'s publishing rights för resten av deras karriärer, och tjänar mer på The L.O.X. skivsläpp och soloalbum än vad de gör själva - trots att de lämnade Bad Boy för flera år sen och bara släppt en skiva på skivbolaget. De blev blåsta när de skrev på sitt första kontrakt helt enkelt, och detta kontrakt kan de inte ta sig ur... och Puffy vill inte ge dem tillbaka sina publishing rights heller, eftersom det är easy money... och ingen verkar vilja köpa the publishing heller (om de inte säljer sig till 50 förstås) och The L.O.X själva har inte råd... så de är upprörda minst sagt.
.
I intervjun måste jag säga att Styles P framstår som real, som att han är ganska smart, men Jadakiss lät hög som faan och pratade om att han skulle putta ner "stainless steel refrigators, them double-door joints, off of skyscrapers" på Puffy, och att "it's worth killing over..." Diddy ringde sedan in och konfronterade dem, och höll sig kall och samlad ("you know where my office is at, it's a big sign on it"), medan The L.O.X. försökte vara gangsta. Måste dock säga att The L.O.X. har en poäng: 112, Faith, Mase och The L.O.X. var alla missnöjda med sina kontrakt och lämnade Bad Boy - och Shyne åkte i fängelse för den berömda nattklubbsincidenten medan Puffy som väntat blev friad. Puffy är helt enkelt en girig businessman, och han är den största stjärnan på Bad Boy, trots att han är den i särklass sämsta rapparen, inte logiskt direkt...

Inga kommentarer: