tisdag, november 08, 2005

Beef update

Ok. Dags för en beef update.
  • Nas & Jay-z. Nas & Jay-z är som sagt vänner och det är endast en tidsfråga innan vi hör dem på en låt tillsammans. Och för övrigt har Jay-z fortfarande inte startat biff med nån än... svagt. Däremot har han blivit stämd av R. "Piss on You" Kelly, för konsert-debaclet som ju R. Kelly blev utkickad från.
  • Nas & 50 cent. Nas & 50 cent är faktiskt (nästan) vänner igen. Nas har kritiserats av 50 för att vara en Window Shopper i låten med samma namn (grym låt för övrigt) samt att han inte hjälpt sina vänner att tjäna pengar i samma utsträckning som 50 själv. Nas å andra sidan säger att han hade pengar långt innan 50 och att han tog med honom på turné när 50 fortfarande var en nobody och borde därför visa respekt. Hursomhelst: Nas säger att han vill sitta ner och prata med 50 och 50 är inte främmande för den idén. Vi får se vad som händer...
  • The L.O.X. vs. 50 cent. The L.O.X. har stora problem. De har t.o.m. annonserat att de ska lägga av (!) och sluta ge ut skivor. Men de tänker fortsätta ge ut mix-tapes. Bakgrunden är en tvist med skivbolaget Interscope. Sheek, Styles och Jadakiss får inget som helst gehör från skivbolaget och blir i princip behandlade som pesten. Deras olika solo-albums release-datum skjuts på hela tiden, bland annat Jadakiss Kiss my ass. Varför? Två ord: 50 cent. Simple as that. 50 ligger nämligen också på Interscope och har numera så stor makt på skivbloaget att han skämtsamt kallas för Curtis "Interscope" Jackson. 50 hotade ju Jadakiss för länge sedan att "One more word out his mouth I put Styles shit back" och L.O.X. har t.o.m erkänt att 50 har skjutit på deras albumsläpp. Vad som gör saken värre är att L.O.X.'s management team Ruff Ryders har gått bakom ryggen på Jadakiss och har förhandlat om att signa Jadakiss till G-unit (!!!). Sheek hävdar att det aldrig kommer ske, men de känner sig i vilket fall förrådda av Ruff Ryders. 50 däremot tror på idén, och hänvisar till att Mobb Deep svalde stoltheten - efter att ha fått sig en släng av 50 i en Jadakiss-diss ("Jada don't fuck with me If you wanna eat/ 'cause I do your little ass like Jay did Mobb Deep") - och att de efter att ha signat med G-unit fick sin största försäljnings-hit nånsin (Outta Control Remix, ännu en grym låt för övrigt). Fortsättning lär följa...
  • The Game vs. 50 cent. G-unit och 50 cent har sedan länge slutat bry sig om vad Game gör. Dessvärre kan man inte säga sak om Game. Det är nu officiellt: killen har tatuerat in G-unot på kroppen. Hur besatt kan man bli egentligen? Måste säga att Game visar upp lite bipolar tendencies... han behöver hjälp stackarn. Den stora frågan gällande Game är dock om Dr. Dre kommer att producera hans nästa skiva eller inte. Dre sitter ju i kläm mellan de två rapparna och det pågår en riktig maktkamp på hög nivå. 50 hävdar hursomhelst att Dre inte kommer att producera ett enda spår. Skivans framgång är ju helt beroende av om Dre producerar den eller inte... utan Dre's beats och 50's hooks, vad finns kvar egentligen av Games musik? Bara en massa name-droppande... ingen hit med andra ord.
  • Ja Rule vs. 50 cent. Who cares?? Det tragiska för Ja Rules del är att han är helt utanför radarn trots att han hade ett par jättehits på förra skivan (New York och Wonderful).
  • Mase vs. Dipset. Mase har ju lämnat predikstolen för en stund och är numera Murder Mase igen. En mördande pastor? Något för WWE, kanske...? På mix-tapes har han dissat Fabolous, Loon, Brandy (!) och så förstås Cam och Dipset. Cam'ron säger dock att han inte vill ha med det att göra, men att han inte har nåt emot om hans crew svarar. Dessutom hävdar Cam att Mase försökte bli en del av Dipset så sent som i somras... Beef, I love it!!

Inga kommentarer: