måndag, december 07, 2009

Wu-tang is for the children

Surfar runt lite grand och springer in i ett gammalt klassiskt klipp med ingen mindre än Ol' Dirty Bastard (coolaste artistnamnet ever?).

Kanye West se och lär, det är så här man crashar en gala. ODB verkar så uppriktig i sitt lilla tal, man kan inte annat än bli rörd.



Som vanligt är ODB väldigt sammanhängande.

I went and bought me an outfit that costed a lot of money today, because I figured Wu-tang was gonna win ....
Puffy is good. But Wu-tang is the BEST!


Hahaha jag skulle inte kunna säga det bättre själv.

Till skillnad från Kanye kan man se att folket på scen är scared straight av ODB. De verkar tro att ODB ska pull a piece out närsomhelst. När han säger I love you all på slutet verkar de väldigt lättade ("Puh, va skönt, han mördade oss inte").

Ett par andra godbitar...




Brooklyn Zoo



Vem är dagens motsvarighet till ODB...? Sök med ljus och lykta och du lär inte hitta nån som kommer i närheten...

Hip-hop idag är helt enkelt alldeles för likriktad, det finns inte den där variationen av personligheter och stilar längre om du frågar mig. No hating, men det är så jag ser det. Det mesta låter likadant, det finns inte många som står ut från massan.

Förr i tiden visste man vem som rappade för the ladies, vem som var gangsta, vem som var party, vem som var political, vem som var lyrical, vem som hade fetaste stilen, vilken producent som proddade åt vilka artister. Nu är det mesta too generic.

Apropå Grammy Awards. Nu har iofs mainstream media ungefär lika stor koll på hip-hop som Paradise Hotel deltagarna har på kalla kriget, och Grammynomineringar ska man ta med en nypa salt, men ta ändå en titt på årets nomineringar. Det är ingen rolig läsning för den som hade hoppats på lite new blood in the rap game. Speciellt med tanke på att bäst före datum på en rappare brukar vara 2-3 skivor, sen är det on to the next one.

Best Rap Album:
Universal Mind Control by Common
Relapse by Eminem
R.O.O.T.S. by Flo Rida
The Ecstatic by Mos Def
The Renaissance by Q-Tip

Den artistlistan känns så gammal att jag borde ha läst den på Netscape Navigator. Bortsett från Flo Rida, som är 00-talets motsvarighet till MC Hammer (fast sämre), så kan man tro att året är 98 all over again... and to make matters worse, när galan väl är igång kommer den crashas av Kanye West istället för ODB.

4 kommentarer:

The Bride sa...

Kul blogg

Varför fungerar inte youtybe inbäddningar längre på blogger?

Johnny Bragd sa...

Tack!!

För mig funkar det fortfarande... konstigt att det strular för dig :/

Petter417 sa...

den där listan är one sorry sight men sanningen är ju att det inte släppts särskilt många bra rapALBUM iår, eftersom det inte är särskilt många som är intresserade av att göra bra rap-album EFTERSOM det formatet (enligt mig iaf) är utdöende.

nomineringarna påminner om svenska grammisgalans hårdrocksnomineringar, (inte för att ja lyssnar på nån av dom banden men) där känns de som listan ser EXAKT likadan ut alla år, Hammerfall har väl tex aldrig *inte* vart grammisnominerade? whatever ODB rip

Johnny Bragd sa...

True dat. Synd att album går åt det hållet. Jag gillar inte riktigt det här med en låt här, en låt där, allting läcker på förhand och skivrecensionen är skriven långt innan skivan släpps. Var är mystiken? Och lukten av ett nyöppnat CD-fodral... =)