torsdag, december 03, 2009

Barry White Tribute

South L.A. har producerat en gigantiskt stor portion av the all-time greats of hip-hop. Bulken av L.A. och west coast gangsta rap har sitt ursprung i South Central med Watts och Crenshaw och angränsande Compton, Inglewood och Long Beach.

Men långt innan de blåa och röda färgerna gjorde entré i hip-hop fanns en original South Los Angeles gangsta som gjorde banbrytande musik som nådde världens alla hörn. Långt innan hip-hop ens existerade fanns något av en föregångare till Dr Dre, en fet producent och låtskrivare, som något motvilligt greppade micken själv och blev en av världens största artister.

Jag talar förstås om Barry White.

Det var i fängelse som White bestämde sig för att göra något bättre av sitt liv än att bara hänga i gäng. Och det tackar vi för. Men för WASPs around the world är Barry White kanske mest känd som mannen vars megahits konstant spelades på Ally McBeal. Det gläder mig att Barry White spelades på programmet, troligtvis degade White in duktigt på serien och försäljningen som följde i dess spår.

Men den som har koll på White vet att han var far from en TV series novelty. Han har en av de grymmaste musikkatalogerna ever. Och på Bragdens lista över de grymmaste RnB-artisterna från förr sitter han på tronen tillsammans med Marvin Gaye. Av idag skulle jag endast kunna nämna R Kelly i samma andetag.

Old songs to most, new songs to some, checka in för att reminisce, checka in för att discover...

Never never gonna give you up



I've got so much to give



Let the music play



Oh what a night for dancing



Your sweetness is my weakness (PhD edit)



Oöverträffad röst. Tidlös musik. Barry White. R.I.P.

2 kommentarer:

PhD sa...

http://www.youtube.com/watch?v=p8vCSxA4nIs

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johnny Bragd sa...

Feeeeeeet!!!!!!!