tisdag, december 01, 2009

Lil' Malik

Den som inte gillar Snoop Dogg måste vara packad. Eller nej, då gillar man ju Snoop ännu mer. Den som inte gillar Snoop måste vara nykter som fan. Literally and metaphorically speaking.

Vad vore the rap game utan Doggystyle egentligen...? Ett guldkorn på skivan som ofta glöms bort i sammanhanget är Pump, Pump där Lil Malik från anti-Kriss-Kross-gruppen Illegal fullkomligt mördar sin vers. Eminem på Jiggas Renegade? Try Michael Myers i Halloween. Snoop droppar ett par feta lines såklart (Let the motion of ya body be the key cos we be tha muthaphuckin g funk family...) men i slutändan slaktar Mr. Malik Snoop som Drew Barrymore i första scenen i Scream.

Snoop Doggy Dogg - Pump, pump feat Lil Malik



För att ge lite sammanhang till er som inte kan er Illegal (jag gissar att lillebrushan hade ett av cirka 10 ex i hela Sverige back in the day...) så får jag uppdatera er på en av deras få hits. De la ned kort efter debuten och gud vet vad de gör idag.

Illegal - We getz busy



För ordningens skull ska nämnas att Jamal också hann släppa en av 90-talets fetaste låtar.

Jamal - Keep it real



För longtime loyal readers of Bragdbloggen vet ni att jag redan kört Keep it real förut... men precis som Barry White tycker jag att too much of anything good can't be bad.

5 kommentarer:

Elias sa...

hade tänkt kommentera på detta inlägget när det va nytt men glömde bort det. minns inte vad jag tänkt skriva nu men Malik va fet i alla fall.

Hittade denna från hans solosläpp. Måste va rätt gammal den också.
http://www.youtube.com/watch?v=OIkItj8P47w

Johnny Bragd sa...

Hade missat att Lil Malik är Snoops kusin. Därav the connection. Som på Warren G What's next (What's N-X-E-T :)

http://www.youtube.com/watch?v=VktC4vkBjlk

Om de är släkt borde inte Snoop ha hållit Maliks karriär vid liv då kan man tycka? Men mtp på rappers ordslängande till höger och vänster kanske han bara är Snoops cuzn, och inte hans riktiga kusin?

Petter417 sa...

haha när ja va liten trodde ja att Lil Malik va en brud för att han hade så ljus röst. Detta är en av TTERST få rap-låtar me fake-patois I fucks wit btw.

Petter417 sa...

*YTTERST*

Johnny Bragd sa...

Mm har sett på nätet att många tror att Malik var/är en tjej. Typ som Lady of Rage lillasyrra =)