onsdag, oktober 29, 2008

WWE Cyber Sunday review (hi Phil!)

Ännu en WWE Pay-per-view kom och gick. Wrestling är fan beroendeframkallande :) Vill påminna alla icke-frälsta att wrestling har fler tittare än alla era favoritprogram tillsammans och är stort i alla länder förutom Sverige och Kazakstan. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är den ultimata blandningen av en såpopera och en actionfilm, vad kan bli bättre?

Getting right down to it.

Rey Mysterio vs Kane

Förutom upplösningen och Reys 619 på slutet så var detta en transportsträcka. Boring, move on.

Evan Bourne vs Matt Hardy for the ECW championship

Mycket förutsägbar men ganska underhållande. Befäster delvis Hardys position som ECW champ (whatever that means) och Bourne tar ett naturligt steg uppåt i status. Att nykomlingen Bourne vann så stort över Mark Henry och Finlay i omröstningen säger mer om Henry och Finlay än någonting annat. Stek ECW en gång för alla.

Cryme Time vs Morrison & The Miz

John Morrison är en framtida Topp 5 stjärna i min bok. Hans entrance i slow motion med vinden som blåser är stor humor. En heel narcissist som dessutom är bra på micken är en grym formula. Samtidigt är Cryme Time stort LOL. Skön seger för Morrison & The Miz.

John Morrison "The Shaman of Sexy"

Undertaker vs Big Show

Faktiskt lite av en överraskning. Hade väntat mig en sämre match. Är det dags för Undertaker att vinna bältet nästa år och sluta på topp? Hur länge kan Taker hålla upp intresset för den här typen av matcher? Det känns som att det var länge sen Undertaker var main event, känns som att han ska vara en top player or not be a player at all. Lite av ett vägskäl för Taker alltså. Samtidigt är Big Show at a crossroads av helt andra skäl. Han behöver en personlighet som engagerar, för i nuläget är det svårt att ta den jättestora nallebjörnen på allvar.

The Undertaker

Triple H vs Jeff Hardy for the WWE championship

Hardy vann omröstningen vem som skulle möta Triple H by a landslide. Så intressant var alltså biffen mellan Triple H & Kozlov. Ouch. Men frågan är om ens Hardys fans trodde på en seger? Har nog aldrig sett en mästerskapsmatch med så förutsägbart resultat. Hardy är inte redo. Frågan är om han är redo till Wrestlemania, eller om han redan fått sin chans? Med tanke på hur trött man redan är på Kozlov och hur svagt övriga Smackdown är så har han kanske det. Men då måste Triple H vs Hardy få lite mer anomosity, det här golfklappandet till varandra efter matcherna börjar bli tröttsamt. Face vs face funkar fan inte i längden.

Batista vs Chris Jericho for the World Heavyweight Championship

Så fort jag såg att Jericho fick dominera matchen (njae, relativt sett i alla fall med tanke på heel vs face relationen i förhållande till vem som ska vinna) förstod jag direkt vart det barkade... mycket mycket trist att se Y2J förlora bältet. Jag hoppas verkligen att han tar tillbaka det snart, although I doubt it. Inte så att jag inte gillar Batista, men jag hade hellre sett honom vinna mot Triple H i Smackdown än mot Y2J på Raw. Två faces på toppen och oklarhet i vart rivaliteterna ska ta vägen. Gäller att manusförfattarna får sina storylines på rätt köl nu.

Stone Cold gjorde en cameo som guest referee - comeback i ringen till Wrestlemania 25?

Sammanfattning:

Förutom sista matchen är jag nöjd. Om Jericho är mästare efter Wrestlemania så är allt förlåtet och galan får ännu högre betyg retroaktivt.

Slutbetyg: 7,5 av 10

Raw the next night...

Jericho intro

OK, så Chris Jericho får en rematch redan nästa vecka på Raw. So much for that, inte en chans att han vinner så snabbt igen och sen kanske chansen är förbi. Synd.

En sak som är mycket konstigt är att det är the heels that are getting screwed. Förr i tiden var det alltid hjältarna som blev motarbetade och var tvungna att överkomma oddsen för att vinna över the bad guys. Numera är det Chris Jericho som blir motarbetad av GM Mike Adamle och av fuskdomare Stone Cold och Shawn Michaels - samtidigt är det helt OK för faces att så uppenbarligen vara oärliga och/eller brutalt aggressiva i hur de vinner matcher - och publiken bara jublar. Jag gillar inte riktigt logiken i det. Linjen mellan heel och face är fan tunnare än tunn i hur de beter sig.

Randy Ortons ultimatum

"Stephanie and Shane I know you are watching, and I need both of you to come to Raw next week and fire Mike Adamle... because if you don't the most valuable commodity that you have is going to quit. Either he goes, or I go."

The Legend Killer Randy Orton

Har aldrig gillat Orton. Men med kommentarer som detta börjar jag gilla honom lite mer. Orton känns som en av de få som faktiskt är heel rätt igenom. Ingen chans att han byter sida, publiken ogillar honom alldeles för mycket. Och på ett sätt som gör att de inte ens hade gillat honom som face.

Kofi Kingston & CM Punk vs Rhodes & Dibiase for the World tag team championship

ZZZ. Who cares? Cementerar CM Punk som midcard wrestler. Borgar troligtvis för en ointressant fejd mellan Rhodes och Dibiase. Zappa.

JBL & Jericho vs Michaels & Batista

Gillar kemin mellan Jericho och JBL. Synd att JBL är en så fasansfullt dålig inring performer. Mitt råd är att asap bli heel manager eller kommentator och stick to the mic. Nu är det bara att hoppas att Jericho tar sig tillbaka till toppen asap.

På det stora hela är jag ganska hoppfull inför framtida storylines. Men ska bli intressant på vilken nivå de placerar Orton och framförallt Cena när de kommer tillbaka. In title contention for sure, men hur kommer de tas emot av fansen och mot vilka superstars kommer de jobba? Cenas framtid är nog ljus, Orton får det nog svårt om han inte tränger igenom som heel med ännu starkare kraft.

Inga kommentarer: