söndag, december 10, 2006

Don't believe everything you read

Wikipedia är ju som bekant en skitsajt där idioter/tyckare/uppviglare/bittra misslyckade människor sprider sin propaganda och försöker paketera sina sanningar som "fakta". Slå på vilken person som helst och jag kan lova att det kommer vara mestadels negativa vinklar. Att Wikipedia har noll koll på läget och att de låter vad som helst få utgöra "fakta" har aldrig varit tydligare än här.

Även om Wikipedia kallar sig den fria encyklopedin, och därmed friskriver sig från ansvar för att vad de säger är sant, så använder sig fortfarande folk den som en trovärdig källa och tar dess ord för sanning, vilket är oroväckande med tanke på hur subjektiva deras artiklar faktiskt är.

Men egentligen har jag inte mer förtroende för tidningar eller TV-nyheter, det är samma bullshit allting; folks personliga åsikter och vinklade berättelser, allting är antingen gott eller ont, och de säger till oss vad vi ska tänka och tycka. Och det är därför jag aldrig ser på nyheterna eftersom det i min mening bara är en sämre version av Days of our lives: det mesta är påhittat & manus för varje enskilt avsnitt ser ut exakt som alla andra, det räcker att kolla på ett avsnitt om året för att påminnas om att ingenting har hänt sen senast och att vissa historier alltid får omotiverat mycket fokus. Skillnaden är att John Black är jävligt mycket mer (ofrivilligt) komisk än Bengt Magnusson och Stefano di Mera är jävligt mycket coolare än Saddam Hussein.

Inga kommentarer: