lördag, februari 13, 2010

Det var bättre förr

Världens mest slitna klyscha. Självklart var det inte bättre förr. Förr så bodde folk i grottor. Förr fanns utbrett och accepterat slaveri världen över. Förr fick inte kvinnor rösta, inte ens i "upplysta" länder. Förr fanns inte självklara friheter så som frihet till åsikt och religion. Förr tog fint folk ett bad en gång om året. Förr fanns inte dusch och toa. Förr stank med andra ord folk smuts och svett. Förr så åt man potatis hela vintern för att överleva. Förr var mat i allmänhet sannolikt svinäcklig. Förr var motsvarigheten till underhållning att spela tre i rad. Förr så fanns inte the internets. Oavsett högt eller lågt, förr sög stenhårt helt enkelt.

Det mesta blir bättre, people.

Men re-makes av stora charity hits så som Do they know it's christmas? och nu senast We are the world, ja de blir då fan inte bättre. Jag har tidigare postat ett inlägg om We are the world här på bloggen. Jämför de gamla artisterna - Tina Turner, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Willie Nelson och förstås Michael Jackson med flera - med artisterna i den horribla re-maken. Det är som natt och dag. Jag skulle kunna prata på i evigheter om skillnaderna, men enklast är nog att ställa dem mot varandra så att du får se för dig själv.

We are the world (original)



We are the world (re-make)




Frågan är om dagens artister verkligen har blivit så mycket sämre? Eller är det bara att producenterna med Quincy Jones i spetsen helt har tappat det? När var senast Quincy hade en hit? 80-talet va. Oavsett skäl kan du lita på att Michael Jackson hade vänt sig i sin grav om han hört denna smörja.

Till sist, bara för att låten suger betyder det ju förstås inte att deras hjärta inte är på rätt ställe. Ge till Haiti i form av någon hjälporganisation. Bragden ger sen gammalt till Rädda Barnen och Unicef, jag tror och hoppas att de är decent organisations.

2 kommentarer:

Johnny Bragd sa...

Jennifer Hudson, Pink och snubben i Maroon 5 (som faktiskt låter lite som Stevie W) är de enda som får godkänt.

Sen måste man ju säga att många artister felanvänts. Många bra artister skymtar förbi utan att få en solobit i låten.

Misstänker att mycket av låtens uselhet beror på Wyclef.

Anonym sa...

Word! Gillade inte alls rap-delen. Tyckte wyclef var waaay too annoying också! Han sjunger ju inte ens, väser och vrålar, fan!