onsdag, juni 25, 2008

NBA Draft imorgon

Knicks väljer sexa. Förhandstipsen var från början italienska Danilo Gallinari.



Endast 19 år och redan stjärna i italienska ligan. Spekuleras i att han kan bli en ny Toni Kukoc, eller kanske t o m en lång Manu (Danilo är 6'10). Gallinaris italienska påbrå skulle göra honom till en omedelbar hit i New York, coach D'Antoni var ju också stjärna i Italien som spelare och kan språket. Skulle bli intressant att följa hans utveckling.

Om Gallinari väljs eller inte ser ut att hänga på hur gärna Knicks vill ta en point guard för att ersätta Marbury. Det ser ut att vara det största behovet, inte minst med tanke på hur viktig en TRUE point guard är i D'Antonis "seven seconds or less" system. Och i den rollen är OJ Mayo den våta drömmen. Enligt många den största talangen av alla i hela draften, men hans rykte har skamfilats efter en agentskandal där gåvor givits till folk i Mayos omgivning trots att det går mot NCAA reglering. (en överdrift om du frågar mig, alla tar emot mer eller mindre...)



Men troligtvis kommer Mayo tas mellan pick 3-5 (efter denna drafts motsvarighet till Oden och Durant; Rose och Beasley). Hetast för tillfället är därför Russel Westbrook, en atletisk point guard med starka defensiva kvaliteter. Kan fasa ut Marbury och ge stabilitet som PG.



Är alla PG's borta tittar Knicks även på att både byta upp och byta ned sig för att fylla behoven. Torontos TJ Ford och Warriors Monta Ellis har figurerat i trade talks och David Lee har fått se sitt namn i spekulationerna. Fortsättning följer...

Inga kommentarer: