torsdag, november 08, 2007

Veckans mest bisarra


Såg på Grannfejden på TV3 och fick bevittna vad som måste gå ned till historien som ett av det mest bisarra och nedlåtande program som någonsin har producerats i Sverige.

Programmet i sig var OK. Det handlade om två släkter i Skåne som grälade om en väg - var den allmän eller privat ägd? - och Aschberg & co skulle reda ut denna konflikt som spann över flera generationer. Så långt OK.

Men det som var heeeelt vilt och totalt respektlöst mot skåningarna som medverkade var att deras tal var TEXTAT!! Ja, ni läste rätt, skånskan var textad - ingen annans tal var textad, inte Aschbergs, inte medlarnas - endast de från Skåne var textade.

Har det gått så långt att allting utanför Stockholm är ett annat folk? Media utgår från Stockholm och svenskar i TV behöver numera översättas om dialekten avviker från stockholmska... SKANDAL.

Att det inte är en mediastorm efter ett sånt övertramp är för mig helt otroligt. Men sen kommer man ju på att media utgår från Stockholm och då förefaller det helt naturligt.

Inga kommentarer: